ua en ru

За результатами переголосування порядок денний Ради не прийнято

На вимогу опозиції спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак поставив на переголосування порядок денний сесії. "За" проголосували лише 146 народних депутатів при мінімально необхідних 226. Під час другого переголосування - 225.

Переголосування питання було ініційовано опозицією, яка викрила більшість в голосуванні за відсутніх депутатів. Про це в сесійній залі під час пленарного засідання ВР заявив депутат фракції "Батьківщина" Михайло Хміль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми обіцяли, що будемо проводити паралельний контроль за голосуванням, щоб процедура персонального голосування дотримувалася. Коли за основу брали порядок денний другої сесії ВР, відбулася фальсифікація. Нами було зафіксовано, що депутат від Партії регіонів Микола Рудьковський проголосував за відсутнього депутата Онищенко, а Юлія Льовочкіна проголосувала за іншого депутата. У нас є фотокадри. Точно також мав факт голосування за відсутнього Лебедєва, який виконує функції міністра оборони ".

Коментуючи результати голосування, Рибак звернувся до залу: "Домовляйтеся". Лідери фракцій радяться прямо біля трибуни в сесійній залі.

Читайте також: ВР прийняла за основу порядок денний другої сесії Ради VII скликання, опозиція заявляє про нелегітимність голосування