ua en ru

За проектом реконструкції Гостинний двір залишиться максимально схожим на споруду ХІХ століття

Депутат Київради Андрій Миргородський продемонстрував членам містобудівної секції Архітектурно-містобудівної ради проект реконструкції Гостинного двору що на Контрактовій площі, 4, у Подільському районі Києва; за проектом, будинок залишиться максимально схожим на споруду ХІХ століття. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За проектом триповерховий будинок Гостинного двору буде максимально наближений до архітектури споруди початку ХІХ століття і залишиться в рамках існуючого фундаменту. Буде повністю збережена внутрішня галерея і її зможуть відвідувати всі охочі. А над внутрішнім двором облаштують покрівлю та вмонтують в неї зовнішнє освітлення.
Крім того здійснять благоустрій скверу, який належить до території пам'ятки ландшафту.

Зазначимо, у ЗМІ з'явилася інформація про можливе рейдерське захоплення Гостинного двору. Нібито, на групу активістів, що охороняють будівлю від забудови, напала група бандитів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України своєю постановою від 15 серпня 2011 р. № 1380 виключив зі списків пам'яток архітектури будівлю Гостиного двору, а у квітні цього року Київрада передала Гостиний двір для реконструкції під торгово-офісний центр.