ua en ru

За останніми даними, в Полтавській області внаслідок урагану дві людини загинули, три - постраждали

В Полтавській області у Кременчуцькому, Новосанжарському, Кобеляцькому, Козельщинському районах та у місті Комсомольськ внаслідок проходження буревію з сильним дощем, градом та шквалистими поривами вітру, за останніми даними, загинуло дві людини та три людини дістали травми. Знеструмлено 101 населений пункт, передає прес-служба МНС України.

Раніше повідомлялось про одну жертву стихії.

Так, в селі Корпус Полтавського району блискавка вразила 23-річного чоловіка, якого було доставлено до першої міської лікарні в стані клінічної смерті. У лікарні чоловік помер. У місті Комсомольськ внаслідок падіння дерева дістав не сумісні з життям травми 73-річний чоловік.

До травматологічного відділення Кременчуцької центральної районної лікарні внаслідок травмування градом доставлені 45-річні жінка та чоловік з чисельними гематомами кінцівок та голови.

До нейрохірургічного відділення 3-ї міської лікарні міста Кременчука госпіталізована 57-річна громадянка з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, обширна підшкірна гематома верхніх та нижніх кінцівок та тулуба.

На території 15 населених пунктів були пошкоджені 67 покрівель приватних житлових будинків та 8 об'єктів соціально-побутової сфери, а також було повалено дерева. На полях пошкоджено посіви зернових культур.

У постраждалих населених пунктах області працювала мобільна оперативна група на чолі з начальником територіального управління МНС України у Полтавській області Романом Кириленко. До ліквідації наслідків стихії було залучено 127 чоловік особового складу та 15 одиниць техніки територіального управління МНС України у Полтавській області та 253 осіб та 68 одиниць техніки комунальних служб та аварійних бригад. Масштаби та збитки нанесені стихією уточнюються.