ua en ru

ВО "Оскар" відновило промвиробництво тонкостінних труб

Виробниче об'єднання "Оскар" (проммайданчик колишнього ДП "Нікопольський трубний завод") відновило виробничу діяльність. Про це повідомив голова правління управляючої компанії - торгової групи "Оскар" - Олександр Данович.

За його словами, "Оскар" відновив промвиробництво профільної для заводу продукції: тонкостінних та особливо тонкостінних труб з неіржавіючих і легованих марок сталі і титанових сплавів. Прокатано також пробні партії, і найближчим часом планується відновити промислове виробництво труб зі сплавів на основі нікелю.

За результатами аудиту інспекторів української атомної індустрії, дано рекомендації підприємствам українського атомпрому із використання продукції ВО "Оскар" у виробництві та ремонті устаткування для АЕС.

О.Данович повідомив про намір продовжити модернізацію виробництва. Особливу увагу планується приділити сегменту довгомірних труб з неіржавіючих марок сталі і титанових сплавів для підвищення продуктивності цієї ділянки виробництва.

Суму інвестицій, спрямованих у виробництво раніше і запланованих на 2010 р., у компанії поки не оголошують.

ДП "Нікопольський трубний завод" (юрисдикція Національного космічного агентства України) створено в 2003 р. на базі трубоволочильного цеху №4 "Нікопольського Південнотрубного заводу".

Основні види продукції ВО "Оскар" - особливо тонкостінні та тонкостінні безшовні труби з неіржавіючих марок сталі та сплавів на основі титану. Потужності заводу дозволяють випускати близько 150 т труб різного сортаменту на місяць. Продукція підприємства постачається на традиційні для заводу ринки збуту: до України, Росії і СНД, крім цього налагоджено постачання до країн Європи (Німеччина, Італія), США, Канаду і Південно-східну Азію.