ua en ru

За непідтвердженими даними, 180 алжирських заручників вирвалися з полону бойовиків в пустелі Сахара

Близько 180 заручників з числа алжирських працівників газового комплексу Statoil, BP і Sonatrach в пустелі Сахара вирвалися з полону бойовиків-ісламістів, що захопили об'єкт напередодні, передає Reuters з посиланням на місцеві джерела.

Крім того, повідомляється, що в ході силової операції алжирських збройних сил загинули 6 іноземних заручників і 8 терористів.
МЗС Великобританії, чиї піддані є серед заручників, підтвердив, що Алжир проводить військову операцію проти терористів. На даний момент напевно невідома ні кількість убитих і поранених, ні кількість тих, що залишаються в полоні.

Раніше бойовики, що регулярно виходять на контакт з мавританським інформагентством ANI, заявили, що з вини алжирських Військово-повітряних сил, що почали бомбити караван із заручниками, загинули 35 полонених. Бойовики погрозили убити решту заручників, якщо армія не припинить удари.

Ситуацію із захопленням працівників газового родовища на півдні Алжиру спостерігачі називають найбільшою міжнародною кризою із заручниками за останній час. Серед захоплених є громадяни США, Франції, Великобританії, Японії, Норвегії.

Бойовики, що заявляють про приналежність до групи "Батальйон крові", висунули вимогу про припинення французької військової операції проти повстанців в Малі.

Читайте також: Штурм газового комплексу в Алжирі - загинули 34 заручники і 15 терористів