ua en ru

За неофіційними даними, на виборах в Абхазії лідирує Олександр Анкваб

На позачергових виборах президента Абхазії лідирує віце-президент, виконуючий обов'язки глави держави Олександр Анкваб. Ці дані поки не підтверджені офіційно, передає радіо "Свобода".
Участь у виборах, що відбулися в п'ятницю, взяли понад 60 відсотків виборців. Помітних порушень в ході голосування не зафіксовано.

Раніше, коментуючи хід голосування, кандидат в президенти, віце-президент Абхазії Олександр Анкваб заявив, що до нього поки не надходило інформації про які-небудь порушення при проведенні виборів. Тим часом опозиція заявила про деякі порушення. Так, лідер опозиційної партії "Форум народної єдності" Хаджимба зауважив, що "є якісь порушення, пов'язані зі списками виборців. На дільницях у Гальському районі були люди з автоматами в руках з числа нібито співробітників міліції. І кількість додаткових списків іноді перевищує допустимі параметри, які були озвучені".
Крім Олександра Анкваба, на пост президента Абхазії претендували прем'єр-міністр Сергій Шамба і лідер однієї з опозиційних партій Рауль Хаджимба.
Попередні офіційні результати виборів будуть оголошені завтра. Голосування проводилося у зв'язку зі смертю колишнього президента Абхазії Сергія Багапша.