ua en ru

За неофіційними даними, іспанська будівельна компанія ACS має намір купити німецька Hochtief

За неофіційними даними, іспанська будівельна та холдингова компанія ACS готується до викупу 70% цінних паперів німецької будівельної компанії Hochtief, в якій вже володіє 30% часткою, передає РБК з посиланням на Reuters. Представники компанії від яких-небудь коментарів з даного питання відмовилися.

Крім того, стало відомо, що іспанський біржовий регулятор до відкриття торговельних майданчиків сьогодні заявив, що торги по акціях ACS тимчасово проводитися не будуть. Причиною тому були названі обставини, здатні вплинути на нормальний хід торгів.
Компанія ACS була заснована в 1983 р. Вона задіяна в реалізації будівельних проектів у сфері енергетики та інфраструктури, а також займається цивільним будівництвом. ACS має широке представництво в країнах Латинської Америки, Північної Африки і ПАР, в США, Канаді, Китаї, Індії та Австралії. За підсумками 2009 р. фінансового року компанії відзвітувала про чистий прибуток у розмірі 1,9 млрд євро і виручці в 15,6 млрд євро.

У 2007 р. компанія придбала частку в німецькій компанії Hochtief. Остання була заснована в 1873 р. В даний час Hochtief є лідером на німецькому ринку будівельних послуг і сьомою на аналогічному світовому ринку. Компанія добре представлена в Сполучених Штатах, Австралії та в країнах Європи. У штаті компанії по всьому світу працюють приблизно 68 тис. осіб. За підсумками 2009 р. фінансового року Hochtief відзвітувала про обсяг продажів у розмірі 18,17 млрд євро, причому 87% прибутку вона отримала на закордонних ринках.