ua en ru

За неофіційною інформацією, демонстранти захопили м.Аджабія в Лівії

Невелике місто Аждабія в Лівії стало "вільним містом". Очевидці подій кажуть, що влада там перейшла в руки міщан. Згідно з повідомленнями, Аждабію залишили солдати, однак небезпека для населення зберігається, передає телеканал euronews.

"У четвер, 17 лютого, в Аждабіі відбулася демонстрація. Її учасники підпалили будівлю місцевих" революційних комітетів ". Охорона відкрила вогонь, четверо маніфестантів загинули. Починаючи з п'ятниці, місто повністю знаходиться під контролем демонстрантів, які спалили 14 урядових будівель. Маніфестанти також палили портрети Каддафі. Вони утворили групи, які взяли на себе управління в місті. Ми закликаємо ООН, всіх чесних людей допомогти Аждабіі. Режим направив в місто Африканські сили. Ми знаходимося тут, на Площі мучеників, ми всі готові захищати наше місто від найманців. Нам стало відомо, що ці африканські найманці повинні приземлитися в аеропорту Зуітіна", - повідомив по телефону телеканалу очевидець подій.

Нагадаємо, в Лівії протестуючі в п'ятницю взяли під свій повний контроль третє за чисельністю населення місто Аль-Байда, розташований на сході країни.

Сутички демонстрантів з поліцією на сході Лівії почалися вночі 15 лютого 2011 р.