ua en ru

По ПДВ за три місяці 2011 р. відшкодовано 12,5 млрд грн, - М.Азаров

По податку на додану вартість за три місяці поточного року відшкодовано 12,5 млрд грн. Про це на сьогоднішньому засіданні Ради підприємців при Кабінеті міністрів України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"По податку на додану вартість. Уряд дуже серйозно займається цією проблемою. Якщо говорити в цифрах, то за три тільки місяці ми повернули 12,5 млрд живих грошей по ПДВ. Торік це майже 40 млрд грн. Багато це чи мало? Це дуже багато", - підкреслив М.Азаров.

В той же час він вважає, що повністю вирішити проблему, яка існує в даному питанні, поки уряду не вдалося. Прем'єр-міністр сказав: "...але ми цього року закриємо однозначно цю тему, тому що... ми зобов'язані перейти на автоматичне відшкодування податку на додану вартість".

На думку прем'єра, для того, щоб реалізувати це завдання "податківцям необхідно дуже серйозно попрацювати, щоб усю "липову" систему відшкодування ПДВ прибрати з податкового кредиту". У випадку, якщо ця проблема буде вирішена, підприємці, які чесно платять податки, за словами М.Азарова, отримають автоматичне відшкодування ПДВ.

"Ви ж зрозумійте і нас, ми ж не можемо за рахунок вчителів, лікарів, працівників культури і інших працівників бюджетної сфери, пенсіонерів, до речі сказати, комусь відшкодовувати "липове" ПДВ, а воно у нас величезне, тому завдання - розібратися, і Податковий кодекс багато в чому прибирає можливості махінацій в цій сфері... Знову ж таки, потрібен час, щоб ці норми запрацювали", - сказав прем'єр-міністр.