ua en ru

За фактом вибуху невідомого пристрою в супермаркеті в Запоріжжі порушено кримінальну справу

Міліція порушила кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) за фактом вибуху невідомого пристрою в супермаркеті "Сільпо" в Орджонікідзевському районі Запоріжжя 21 жовтня, повідомляє прес-служба ГУ МВС в Запорізькій області.

"21 жовтня о 16:27 від оператора "102" до чергової частини Орджонікідзевського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області надійшло повідомлення, що в приміщенні супермаркету "Сільпо" поруч з торгівельно-розважальним комплексом "Україна" стався вибух. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група райвідділу в повному складі, співробітники вибухово-технічної служби НДЕКЦ при ГУМВС України в Запорізькій області. Міліціонери евакуювали з крамниці усіх відвідувачів та персонал. Було ретельно обстежено приміщення супермаркету та прилеглу територію. Ніхто з осіб, які знаходились на момент вибуху в магазині не постраждав. В медичні заклади Запоріжжя не зверталися потерпілі із характерними тілесними ушкодженнями. Працівники міліції отримали запис відеоспостереження супермаркету, на якому було зафіксовано невідомого чоловіка віком приблизно 30-35 років, на зріст близько 185-195 см, міцної статури, який поклав в секцію камери схову пакунок. Чоловік був одягнений у спортивну куртку яскраво-червоного кольору, джинси світло-синього кольору, взуття темного кольору, на голові спортивна бейсболка із білим надписом посередині", - йдеться в повідомленні МВС.
Наразі спеціалісти вибухово-технічної служби проводять експертизу саморобного вибухового пристрою, за висновками якої буде остаточно встановлено його походження.