ua en ru

За фактом катастрофи Бе-12 Чорноморського флоту РФ біля Севастополя порушено кримінальну справу

Військовим слідчим відділом N523 Слідчого комітету РФ, дислокованим у Севастополі, за фактом авіаційної катастрофи літака порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.351 Кримінального кодексу РФ (порушення правил польотів або підготовки до них). Про це повідомили в Слідчому комітеті РФ.

Встановлено, що сьогодні близько 17:20 при заході на посадку на аеродром, розташований недалеко від селища Кача (Автономна Республіка Крим), потерпів крах літак Бе-12 військової частини 49311 Чорноморського флоту. В результаті 3 члена екіпажа загинули, 1 - постраждав і зараз знаходиться в лікувальній установі.

Місце авіаційної катастрофи оточене. З настанням світлого часу доби слідчі мають намір приступити до огляду місця події. В даний час з військової частини вилучається документація, відповідно до якої виконувався цей тренувальний політ. Найближчим часом планується допитати технічний персонал, що брав участь в підготовці літака до вильоту, а також посадових осіб, що керували польотом.

Для надання практичної і методичної допомоги до Севастополя вилетів слідчий-криміналіст з військового слідчого управління Слідчого комітету РФ по Південному військовому округу.

Читайте також: У Чехії розбився російський військовий літак Ан-30, поранено більше 20 осіб