ua en ru

По справі про вибухи в Дніпропетровську допитані майже 2,5 тис. осіб, - МВС

Протягом декількох днів, що пройшли після вибухів в Дніпропетровську, міліціонерами було опитано майже 2,5 тис. громадян, які могли бути свідками вибухів, або якимось іншим чином привернули увагу правоохоронців. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, передає кореспондент РБК-Україна.

До заходів щодо встановлення і затримання причетних до вибухів в Дніпропетровську притягнуто майже 140 слідчих і 593 оперативних працівника органів і підрозділів МВС. За словами міністра, в Дніпропетровську щодня патрулюють вулиці понад 1,5 тис. працівників міліції, військовослужбовців внутрішніх військ МВС України, курсантів відомчих навчальних закладів і членів громадських формувань.

Зокрема, зазначив Захарченко, на маршрути патрулювання щодня виходить 521 піших наряди, в тому числі 18 зі службово-пошуковими собаками, кінна міліція і 180 автопатрулів.

Крім того, було перевірено понад 1,5 тис. осіб без певного місця проживання, місця зберігання побутових відходів, 35 одиниць залишеного без нагляду автотранспорту.

Паралельно, як зазначив міністр, міліція відвідала житло майже 2 тис. громадян, перевірені склади, де зберігаються вибухові матеріали, місця проведення підривних робіт, автотранспорт, залучений до перевезення вибухівки, і громадян, допущених до робіт з вибуховими матеріалами.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею "теракт". На думку фахівців, безоболонкові вибухові пристрої, закладені в урни, мали хімічну основу і могли бути виготовлені непрофесіоналами. У зв'язку з цим за рішенням керівництва Дніпропетровської області в регіоні замінять бетонні урни на легкі металеві. Очікується, що до 10 травня 2012 р. буде розроблена регіональна програма встановлення камер відеоспостереження в місцях масового перебування людей.