ua en ru

За даними правозахисників, в результаті операцій сирійських військових 11 травня загинули 19 осіб

При придушенні масових виступів у Сирії урядовими військами вбиті 19 чоловік, передає РБК з посиланням на телеканал Press TV, який посилається на голову місцевої Національної організації за права людини Аммара Курабі. Він зазначив, що не менше 13 осіб були вбиті в селі неподалік від м.Дараа на південному заході країни, решта - в м.Хомс в центрі Сирії. Підтвердження даної інформації з інших джерел поки не надходило. У той же час сирійські державні ЗМІ повідомляють, що при операції з наведення порядку в м.Хомс були вбиті двоє солдатів урядової армії.

Керівництво Сирії застосовує регулярну армію для придушення несанкціонованих акцій протесту, які захлеснули стану з березня поточного року. При цьому військові використовують бронетехніку - танки і БМП.

Учасники акції протесту, які почалися в Сирії під впливом аналогічних заворушень у Тунісі, Єгипті та інших арабських країнах, вимагають відставки Президента Башара Асада.

За словами правозахисників, з моменту початку заворушень у Сирії були вбиті понад 750 осіб, кілька тисяч затримані. Влада підкреслює, що безлади спровоковані "трікритичними групами", які отримують допомогу з-за кордону. Сирійське керівництво також відзначає, що при припиненні заворушень вбито й поранено десятки сирійських військових і поліцейських.