ua en ru

"Майданчик Януковича" у Каневі став Центром авіації Нацполіції

"Майданчик Януковича" у Каневі став Центром авіації Нацполіції Фото: Центр авіаційного забезпечення Національної поліції (mvs.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

На базі колишнього вертолітного "майданчика Януковича" в Каневі Черкаської області побудували Центр авіаційного забезпечення Національної поліції. Він обслуговуватиме потреби Київської та Черкаської областей.

Про це в Facebook повідомив речник МВС України Ярослав Тракало.

За його словами, там вже є два ангари для обслуговування авіації і сучасний центр управління польотами на 225 робочих місць. У перспективі - додаткові приміщення для бортів авіації і готельний комплекс для співробітників.

Центр авіаційного забезпечення Національної поліції розташований на вертодромі "вертолітного майданчика Канів" на площі 8,6 га.

"Саме на тому майданчику, який був побудований для обслуговування правлячої верхівки часів втікача Януковича. І який тепер буде обслуговувати потреби жителів Київської та Черкаської областей", - додав Тракало.

Фото: Центр авіаційного забезпечення національної поліції (mvs.gov.ua)

На сьогодні там чергують два вертольоти Airbus H145, на підході ще два, а до кінця року МВС отримає ще шість вертольотів.