ua en ru

Плей-офф Ліги Чемпіонів: "Баварія" спокійно розібрався з "Арсеналом"

У Лондоні "каноніри" сподівалися дати бій грізною мюнхенської "Баварії". Бій вийшов коротким. У підсумку, мюнхенці, зусиллями Крооса і Мюллера, забили два голи.

У Лондоні "каноніри" сподівалися дати бій грізною мюнхенської "Баварії". Бій вийшов коротким. У підсумку, мюнхенці, зусиллями Крооса і Мюллера, забили два голи.

Арсенал - Баварія 0:2
Голи:
Кроос, 54, Мюллер, 88
Арсенал: Щесни, Санья, Мертезакер, Косельні, Гіббз (Монреаль, 31), Фламіні, Окслейд-Чемберлен (Росіцкі, 74), Езіл, Уїлшир, Касорла (Фабіанскі, 39), Саного
Баварія: Нойер, Лам, Боатенг (Рафінья, 46), Данте, Алаба, Алькантара (Пісарро, 79), Роббен, Хаві Мартінес, Кроос, Гетце, Манджукіч (Мюллер, 64)
Вилучення: Щесни, 37
На 9-й хвилині Езіл не забив пенальті (воротар)
На 40-й хвилині Алаба не забив пенальті (штанга)

Команди розпочали матч без розвідки. Вже в самому дебюті суперники обмінялися небезпечними випадами. Крос направляв м'яч у дев'ятку, але Щесни свою команду врятував. А потім вже реакцією блиснув Нойер, який відбив небезпечний удар Саного, якого Арсен Венгер абсолютно несподівано замінив Олів'є Жиру.

Незабаром Мануель Нойєр знову опинився в центрі подій. На сьомій хвилині матчу Боатенг попався на фінт Озіла, сфоливши на «каноніру» у власній штрафній. Щоправда, численні повтори показували, що ще раніше арбітри повинні були помітити офсайд у господарів. Тим не менш, вже через кілька хвилин епізод був заграний: сам постраждалий дуже погано виконав 11-метровий удар, пробивши прямо по центру. Але найголовніше, що після цього Озіл фактично розчинився на полі. Великі матчі для екс-мадридиста раніше складаються невдало.

Після цього господарі дещо зажурилися, чим відразу спробували скористатися гості. Підопічні Гвардіоли нікуди не поспішали, але методично розхитували оборону суперника. І якщо б Мертезакер та Фламіні не встигали блокувати удари гостей, то рахунок було б відкрито вже до середини першого тайму.

На перерву команди пішли за рівного рахунку, але за кілька хвилин до свистка «Арсенал» спіткала справжня катастрофа. Роббен прокинув м'яч повз Щесни, а голкіпер зачепив голландця. Повтори показували, що поляк всіляко намагався уникнути зіткнення, але порушення правил було все одно розцінено, як фол останньої надії. Навіть Міхаель Баллак, який працював в якості експерта на Sky Sports, висловив обурення у зв'язку з подвійним покаранням. Але такі правила. Венгеру довелося пожертвувати Касорлою, а в ствір воріт попрямував Фабьянскі. Дуель у Алаби він виграв, втім, в пору стверджувати, що її програв захисник «Баварії», що послав м'яч з точки в штангу.

Тим не менше, весь другий тайм «Арсеналу» довелося грати в меншості. «Баварія» отримала прекрасний шанс вже в першому матчі зробити такий запас, який перетворив би повторну зустріч у товариський поєдинок. Вдалося це гостям лише частково. Мюнхенці володіли м'ячем приблизно в два рази більше, ніж суперник, але засмутили Фабьянскі лише двічі. Замок з воріт «Арсеналу» на 54-й хвилині зірвав Кроос. Півзахисник зважився на обвідний удар з лінії штрафної, а м'яч влетів у самісіньку дев'ятку. Другий гол гості провели вже в самій кінцівці. «Арсеналу» не вистачило сил на останні хвилини: Мюллер вискочив з-за спин захисників і головою направив м'яч у сітку.

Звичайно, поразка з рахунком 0:2 залишає «Арсеналу» мінімальні шанси на продовження боротьби. Тим не менш, вони є. До того ж, лондонці могли бути і зовсім розгромлені. Так, на останніх хвилинах зустрічі за господарів двічі зіграв каркас воріт.