ua en ru

Плей-офф Чемпіонату світу: Роналду пройшов Ібрагімовича, греки втримали перевагу і Хорватія розібралася з Ісландією

У матчах європейського плей-офф, крім паризького жаху для збірної України, відбулися ще три матчі. Збірна Португалії зусиллями Кріштіано Роналду обіграла в гостях Швецію 3:2. Хорвати не змогли забити в Ісландії, але змогли двічі це зробити в Загребі. І грецька збірна втримала в Румунії зручний для неї рахунок 1:1.

У матчах європейського плей-офф, крім паризького жаху для збірної України, відбулися ще три матчі. Збірна Португалії зусиллями Кріштіано Роналду обіграла в гостях Швецію 3:2. Хорвати не змогли забити в Ісландії, але змогли двічі це зробити в Загребі. І грецька збірна втримала в Румунії зручний для неї рахунок 1:1.

Швеція - Португалія 2:3
Голи:
Ібрагімовіч, 68, 72 - Роналду, 50, 77, 79.
Швеція: Ісакссон - Лустіг, Антонссон, Нільссон, Мартін Ольссон - Качаниклич (Дурмаз, 82), Чельстрем, Ельм (Свенссон, 46), Ларссон (Герндт, 90) - Ельмандер, Ібрахімовіч.
Португалія: Руй Патрісіу - Жоау Перейра, Пепе, Алвеш, Коентрау (Антуньеш, 53) - Моутіньо, Велозу, Мейрелеш (Ст. Карвальо, 74) - Роналду, Алмейда (Р. Кошта, 82), Нані

Чемпіонат світу обійдеться таки без Ібрагімовича. Златан хоч і старався як міг, але вивести свою команду на Мундіаль у нього не вийшло.
Рахунок відкрили гості. Моутінью ідеальним пасом вивів Роналду один на один, і форвард легко переграв Ісакссона. У відповідь Ібрагімович головою переправив м'яч в ворота з кутового. А потім потужним ударом пробив і стінку, і воротаря зі штрафного. Але тут же, Роналду знову вивели один на один і гравець "Реала" не підвів. А ще через кілька хвилин захист шведів знову не встежив за Кріштіано і він подарував своїй команді виїзну перемогу, а разом з нею і поїздку в Бразилію.

Хорватія - Ісландія 2:0
Голи:
Манджукич, 27, Срна, 47
Хорватія: Плетікоса, Шимуніч, Перішич, Чорлука, Ракітіч, Модрич (Ловрен, 89), Срна, Манджукіч, Оліч (Єлавіч, 81), Ковачич (Ребич, 74), Праньїч
Ісландія: Халдорссон, Саеварссон, Рагнар Сігурдссон, Гудмундссон, Бьярнасон, Гілфі Сігурдссон, Финнбогасон, Арнасон, Гуннарссон (Халлфредссон, 72), Гудьонсен (Гісласон, 64), Скуласон
Вилучення: Манджукич, 38

Хорвати в цій грі повністю виправдали надії букмекерів, показавши більше бажання і націленість на ворота суперника. Ісландія, в свою чергу, здебільшого відбивалася, а рідкісні атаки виглядали сумбурними.

У підсумку долю поєдинку вирішили два голи у виконанні Маріо Манджукіча в першому таймі і Даріо Срна на початку другого.

Не завадило команді і видалення автора першого гола на 38-й хвилині, коли Манджукіч отримав пряму червону картку за грубу гру проти суперника.

Румунія - Греція 1:1
Голи:
Торосидіс, 55 (у свої ворота) - Мітроглу, 23
Румунія: Татарушану, Матель, Кирикеш, Гоян (Грозав, 86), Рац (Латовлевич, 26), Хобан, Торже (М. Нікулае, 57), Танасэ, Максим, Маріка, Верстата
Греція: Карнезис, Торосидіс (Винтра 72), Сократіс, Сиовас (Манолас, 80), Холебас, Маніатіс, Ціоліс, Карагуніс (Самаріс, 74), Салпінгідіс, Мітроглу, Самарас

Зустріч команд з самого початку пішла не за сценарієм греків. На 23-й хвилині вони відкрили рахунок після гола Константіноса Мітроглу і шанс для Румунії був фактично ліквідований. Асистував автору голу, до речі, захисник Василіс Торосидіс.

Румунія втішилася єдиним відповідним м'ячем, але забив його також грек. Автор гольової передачі заштовхав м'яч у свої ворота, але господарів це в підсумку все одно не влаштувало.