ua en ru

Пленум ВСУ більше не зможе повернутися до питання про висловлення недовіри голові суду, - В.Онопенко

Пленум Верховного суду України (ВСУ) більше не зможе повернутися до питання про висловлення недовіри голові суду Василю Онопенку після сьогоднішнього голосування. Про це заявив В.Онопенко, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами голови ВСУ, законодавство передбачає, що пленум з даного питання можна збирати не частіше ніж 1 один раз на рік.
Також він заявив, що не застосовуватиме жодних санкцій як керівник ВСУ до суддів, які ініціювали питання про його відставку: "Мене питали, чи не маю я намір мстити тим, хто проти мене збирав підписи. Абсолютно ні. Я вважаю, що це є нормальна позиція. Більше того, це стимулюватиме мене звертати увагу на проблеми роботи ВСУ".
Також В.Онопенко заявив, що виступає за повернення функцій Верховного суду щодо прийняття ним рішень по справах по суті: "Повернути Верховному суду повноваження, оскільки не є нормальним, коли Верховний суд приймає прецедентне рішення, яке є обов'язковим для виконання усіма судами та іншими структурами. А з іншого боку він (ВСУ) позбавлений права приймати рішення по суті. Ми лише скасовуємо будь-яке рішення і направляємо до Вищого спеціалізованого суду".
В свою чергу, один з ініціаторів відставки В.Онопенко суддя Лілія Григорьєва відмовилась коментувати пресі результати голосування, заявивши, що "кожен вже висловив свою позицію".
Нагадаємо, що термін повноважень В.Онопенко на посаді голови ВСУ спливає 29 вересня 2011 р. Сьогодні, 11 березня, пленум ВСУ не зміг висловити недовіру В.Онопенку.