ua en ru

Плани Кабміну направити інвестиції обленерго на компенсацію пільгових тарифів скасовує реформу ринку, - експерт

Плани Кабміну направити інвестиції обленерго на компенсацію пільгових тарифів скасовує реформу ринку, - експерт Фото: реформа ринку під загрозою через ініціативу Кабміну знизити тариф на електроенергію (Віталій Носач, РБК-Україна)

Пропозиція Міністерства енергетики забрати частину грошей з інвестицій в електричні мережі на компенсацію пільгового тарифу для населення означає згортання всієї реформи ринку електричної енергії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву колишнього радника міністра енергетики Сергія Чеха.

"Що стосується мереж, це не просто крок назад, це ламає ідеологію і реформу в тому числі. Справа в тому, що інвестиції не можна відкласти до кращих часів. Якщо не інвестувати, то неминуче настануть гірші часи", - повідомив експерт.

Він підкреслив, що від планів уряду знизити інвестиції в мережі постраждають в першу чергу самі споживачі.

"Насправді заберуть гроші не у операторів распредмереж і не у власників. Заберуть у споживачів, у тих побутових, про які як би і турбуються. Тому що, якщо не буде достатньої надійності, то не має значення - ціна тарифу - високий він чи низький. Якщо ти не можеш придбати товар через фізичні причини, через аварію, це не економія і не турбота про споживача", - зазначив експерт.