ua en ru

Пивоварський покриває корупційну угоду з компанією ТІС, - "Депутатський контроль"

Міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" буде домагатися відставки міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, який покриває корупційну угоду з приватною стивідорною компанією ТІС. Про це заявив народний депутат, представник МДО "Депутатський контроль" Максим Поляков.

За словами парламентарія, небажання глави транспортного відомства захистити державні інтереси вказує на його участь у схемі.

"Якщо до кінця наступного тижня реакції не буде, ми, безумовно, будемо розуміти, що у цій корупційній схемі крім Шульмейстера (перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, - ред.) безпосередньо задіяний і Пивоварський... Виходом буде відставка міністра транспорту. Іншої альтернативи немає, тому що це його пряма відповідальність у цій корупційній схемі в разі, якщо він не відреагує", - підкреслив Максим Поляков.

Депутат уточнив, що єдино реакцією на запит стала інформаційна війна, яку чиновники розгорнули проти нього.

"За десять днів єдина реакцію, яку я побачив від ТІСа від міністерства транспорту, це розпочата ними інформаційна війна. На тих каналах, коли я в Одесі намагався виступити, мої виступи намагалися блокувати, щоб не дати можливість показати правдиву інформацію. Це вся реакція, що я бачив", - зазначив Максим Поляков.

Раніше член МДО "Депутатський контроль" Максим Поляков заявив, що компанія ТІС незаконно побудувала в акваторії морського порту "Південний" гідротехнічна споруда для підходу суден до причалу. В результаті особистих домовленостей між керівництва Мінінфраструктури з представниками компанії ТІС держпідприємство "Адміністрація морських портів України" щорічно недоотримає 250 млн гривень.