ua en ru

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 62 тис. боєприпасів

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 62 тис. боєприпасів Фото: розмінування (dsns.gov.ua)

Зокрема, протягом минулих трьох діб виявлено 525 боєприпасів

Піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучили понад 62 тис. боєприпасів. Про це зазначається в повідомленні прес-служби ДСНС.

"Тільки за останні три доби здійснено 109 виїздів, в ході яких виявлено 525 боєприпасів, у тому числі 7 авіаційних бомб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, всього з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили і знищили 62 тис. 518 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 319 авіаційних бомб.

Відзначається, що досить часто не розірвалися боєприпаси знаходять і громадяни. Також тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, в Луганській області протягом останніх трьох діб, піротехнічними розрахунками ДСНС України було обстежено 8,51 га території області, де виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів.

У цей же день у Донецькій області піротехнічні підрозділи обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 8,29 га території, де виявили 68 одиниць ВНП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій з початку року вилучили понад 59 тис. боєприпасів.