ua en ru

ПФУ розраховує на щорічну економію 1,5 млрд грн за рахунок пенсійних змін

Пенсійний фонд України розраховує на щорічну економію 1,5 млрд грн за рахунок змін у пенсійному забезпеченні. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це буде десь на рівні 1,5 млрд грн на рік",- заявив Зарудний, коментуючи законодавчі зміни щодо пенсійного забезпечення, які були прийняті Верховною Радою 2 березня.

При цьому він зазначив, що законодавчі зміни щодо пенсійного забезпечення не зменшать динаміки сплати єдиного соціального внеску, адже число його платників не зменшиться навіть за умови звільнення значної кількості пенсіонерів, так як на їх місця працевлаштовуються нові співробітники.

Зазначимо, згідно змінам, ухваленим Верховною Радою у період роботи пенсія виплачується у розмірі 85% від призначеного розміру, це стосується тільки тих пенсіонерів, у яких розмір пенсії перевищує 1423 гривні 25 копійок. Працюючі пенсіонери, яким було призначено меншу пенсію, отримуватимуть її у повному обсязі.

Нагадаємо, згідно зі звітом-меморандуму Міжнародного валютного фонду, Україна очікує економію 1,6 млрд грн на пенсійних обмеження.