ua en ru

Україна зекономить 1,6 млрд грн на пенсійній сфері, - меморандум з МВФ

Україна зекономить 1,6 млрд грн на пенсійній сфері, - меморандум з МВФ Уряд зекономить на пенсіонерах

Україна очікує економію 1,6 млрд грн на пенсійних обмеження. Про це йдеться в звіті-меморандумі Міжнародного валютного фонду по Україні.

"Для адаптації до демографічних тенденцій та зміцнення стійкості пенсійної системи, яка дозволила б уряду надавати справедливі пенсії в майбутньому, ми будемо застосовувати ряд заходів економії. Зокрема, ми будемо скорочувати пільги для працюючих пенсіонерів та граничні варіанти раннього виходу на пенсію поступово (6 місяців на рік) збільшуючи пенсійний вік на 5 років і кваліфікаційний термін служби на 5 років, а також ряд професій, що мають право на достроковий вихід на пенсію починаючи з 1 квітня 2015 року. Оскільки збільшення у кваліфікаційному терміні служби впливає і на чоловіків, і на жінок, збільшення пенсійного віку стосується тільки жінок. Ці заходи принесуть загальну економію в розмірі не менше 1,6 млрд грн в 2015 році", - йдеться в документі.

Нагадаємо, народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому урядовий законопроект № 2212 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення".

Зазначимо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відкидає підвищення пенсійного віку в Україні.