ua en ru

ПФТС в 2012 р. зосередиться на розвитку ринку боргових цінних паперів

Асоціація "Перша фондова торгова система" (ПФТС) в 2012 році має намір зосередитися на розвитку ринку боргових цінних паперів і спробувати зайняти нішу торгівлі ф'ючерсом на нафтопродукти і аграрну продукцію. Цей інструмент дозволить хеджувати ризики, проте треба бути готовим до низьких темпів розвитку ринку товарних ф'ючерсів, говорять експерти. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Біржа "Перша фондова торгова система" більше не розвиватиме ринок акцій. Як стало відомо, на початку грудня наглядова рада ПФТС затвердила програму її розвитку на 2012 рік, в яку не було включено цей напрям. "Оскільки акції активніше торгуються на "Українській біржі", то на розвиток цього ринку на ПФТС ресурси витрачатися не будуть", - сказав управляючий директор з міжнародного розвитку російської біржі ММВБ-РТС Максим Волков (володіє 50%+1 акція ПФТС і 43,08% "Української біржі"). Частка ПФТС в сегменті акцій на 16 грудня складала всього 2,55% (3-є місце).

Незважаючи на відмову від інвестицій в цей напрям, в 2012 році ПФТС збереже можливість торгівлі акціями і індекс. При цьому "Українська біржа" і ПФТС планують дозволити своїм членам торгувати відразу на двох майданчиках без додаткових витрат. Питання об'єднання поки не обговорювалося. "Нам потрібно, щоб у ПФТС був значний обсяг бізнесу, тоді можна буде вести переговори з акціонерами "Української біржі". Зараз стоїть завдання розвивати ПФТС в її основних напрямах і зайняти якомога більше нових ніш", - сказав Волков.