ua en ru

ПФ Південної Кореї має намір викупити 23,4% акцій Chevron у Colonial Pipeline

Національний пенсійний фонд Південної Кореї має намір викупити 23,4% акцій американського оператора трубопроводів Colonial Pipeline, які в даний час знаходяться у власності американської нафтогазової компанії Chevron, передає Associated Press з посиланням на повідомлення південнокорейського відомства, повідомляє РБК.
У місцевих ЗМІ з'явилася інформація про те, що сума операції може скласти 1 трлн вон (приблизно 800 млн дол.). Проте представник пенсійного фонду відмовився коментувати дані повідомлення. Разом з тим він повідомив, що організація знаходиться на стадії переговорів з Colonial Pipeline, а тому залишається неясним, до кого перейде згаданий пакет. Хоча, за непідтвердженими даними, пенсійний фонд є головним претендентом на долю Chevron, остаточних результатів варто чекати не раніше кінця поточного року.
Національний пенсійний фонд є найбільшим інвестором в Південній Кореї. Станом на червень поточного року він мав у своєму розпорядженні активи обсягом 295 трлн вон (близько 251 млрд дол.). Згідно з планами уряду, до кінця 2011 р. активи фонду повинні зрости до 336,5 трлн вон (280,8 млрд дол.). Минулого тижня повідомлялося, що організація викупила 51% акцій торгового центру O'Parinor в околицях Парижа у британської девелоперскої компанії Hammerson Plc.
Colonial Pipeline здійснює постачання бензину і інших нафтопродуктів, вироблюваних на нафтопереробних заводах недалеко від Мексиканської затоки, споживачам в східних і південних американських штатах. За наявними даними, щодня по нафтопроводах компанії (завдовжки приблизно 8,9 тис. км) перекачується до 3,81 млн бар. палива.