ua en ru

Peugeot-Сitroen і Сhangan завершили операцію по створенню СП вартістю 935 млн євро

Французький автомобільний концерн PSA Peugeot-Сitroen і китайська автомобілебудівна компанія Changan Automobile Group уклали операцію по створенню спільного підприємства (СП) вартістю 8,4 млрд юанів (935 млн євро). СП випускатиме легкові автомобілі і двигуни до машин на заводі м. Шеньчжень в китайській провінції Гуандун. Про це повідомляється в прес-релізі Peugeot-Сitroen, передає РБК.

За умовами угоди, обидві компанії вступають в рівноправну співпрацю на умовах володіння 50-процентними долями нового спільного підприємства.

Як наголошується, основними моделями, вироблюваними СП, стануть легкові комерційні транспортні засоби, а також легкові машини з пониженим вмістом двоокису вуглецю у вихлопних газах. Продукція поставлятиметься на китайський ринок. Виробничі потужності підприємства забезпечать щорічний випуск 200 тис. автомобілів і двигунів, що відповідають "високим екологічним стандартам". Початок випуску продукції намічений на друге півріччя 2012 р.

6 травня 2010 р. Peugeot-Сitroen і Changan підписали договір про наміри створення СП. Як повідомлялося в матеріалах французької компанії, співпраця з китайськими виробниками направлена на скорочення удвічі до 2020 р. об'єму вихлопів вуглекислого газу автомобілями компанії, що продаються на китайському ринку.

PSA Peugeot Citroen - другий за величиною автомобілебудівний концерн в Європі. Зростання об'єму продажів нових автомобілів компанії в I півріччі 2010 фінансового року склало 16,9% - до 1,86 млн.