ua en ru

Petroliam Nasional виплатить уряду Малайзії дивіденди у розмірі 9,5 млрд дол

Малайзійська державна нафтова компанія Petroliam Nasional Bhd. виплатить уряду дивіденди в розмірі близько 30 млрд рінггітів (9,5 млрд дол.) в поточному фінансовому році, повідомив головний виконавчий директор компанії Шамсул Азхар, передає Bloomberg.

Дивіденди, які майже наблизилися до рекордних 10,5 млрд дол., виплачених своїй країні голландською компанією Shell Plc, будуть такими ж, як і два останні роки. Після того як чистий прибуток упав на 23% за останній фінансовий рік, що закінчився 31 березня, через зниження цін на енергоносії, А.Шамсул заявив, що компанія повинна більше інвестувати для збільшення внутрішнього видобутку нафти і газу.

"Ми очікуємо підтримувати рівень дивідендів і в поточному фінансовому році, що закінчується в березні 2011 р.", - повідомив А.Шамсул.

Petroliam Nasional, відомий як "Петронас", управляє всіма ресурсами нафти в Малайзії, найбільшій нафтовій і газовій країні Південно-Східної Азії після Індонезії. А.Шамсул сказав, що компанія планує збільшити капітальні витрати на 7,8% цього року до 40 млрд рінггітів, після двох років падіння виробництва.