ua en ru

Петренко виключає призупинення процесу люстрації

Петренко виключає призупинення процесу люстрації

Міністр юстиції України Павло Петренко (на фото) виключає призупинення процесу люстрації. Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу.

"Я сьогодні мав дві зустрічі з президентом Венеціанської комісії, з делегацією. Одна була у форматі - прем'єр-міністр і делегація і я був запрошений... друга була безпосередньо в Міністерстві юстиції, ми детально спілкувалися про люстрацію... Я думаю, що мова йде не про зупинку і не про припинення люстрації. Мова йде про те, що ті певні застереження, які були озвучені експертами Венеціанської комісії, ми обов'язково виправимо", - зазначив Петренко.

Він нагадав, що на сьогоднішній день відбувається другий етап люстрації, при якому вищі чиновники - прем'єр-міністр і члени Кабінету міністрів - проходять майнову люстраційну політику.

Петренко також зазначив, що сам вже пройшов люстраційні перевірку. "Мене перевірили за десять останніх років... Фіскальна служба перевірила всі доходи мої, всі витрати й дали позитивний висновок, що я пройшов люстрацію", - заявив він.

Відповідаючи на питання ведучої, Петренко запевнив, що люстрація в Україні не буде припинена.

"Процес люстрації не зупиниться, я в цьому впевнений", - підкреслив міністр і нагадав, що третя хвиля люстрації почнеться в березні.

Нагадаємо, сьогодні глава Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав Президента України Петра Порошенка призупинити закон про люстрацію.