ua en ru

Мін'юст і Венеціанська комісія до березня розроблять зміни до закону про люстрацію, - нардеп

Мін'юст і Венеціанська комісія до березня розроблять зміни до закону про люстрацію, - нардеп

Міністерство юстиції України та Венеціанська комісія до березня розроблять зміни в закон "Про очищення влади" (люстрації). Про це у своєму Facebook написав народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Володимир Ар'єв (на фото).

"Нам радять не поспішати з реформами, щоб законопроекти почитала Венеціанська комісія Ради Європи. Це позиція глави "венеціанки" Джанні Букіккіо. Він також хотів, щоб призупинили люстраційний закон, який критикували експерти. Але він сприйняв нашу позицію. Домовились про наступне: до кінця лютого експерти венеціанки з Мін'юстом розробляють зміни до люстраційного закону, щоб він відповідав європейським нормам. Без призупинення", - написав Ар'єв.

Ар'єв також зазначив, що на етапі підготовки нових знакових законопроектів будуть залучатися експерти комісії. Також Венеціанської комісії нададуть друге читання судової реформи для отримання експертного висновку.

Нагадаємо, глава Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав Президента України Петра Порошенка призупинити закон про люстрацію.