ua en ru

Пєсков уточнив слова Путіна про російських військових на Донбасі

Пєсков уточнив слова Путіна про російських військових на Донбасі Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков заявив, що на Донбасі воюють добровольці, а не кадрові офіцери армії РФ

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков уточнив слова Володимира Путіна про присутність російських військових на Донбасі. Пєсков повідомив, що РФ не направляла військових в Україну, на Донбас їхали добровольці, передає "Інтерфакс".

Зазначимо, вчора на прес-конференції Путін визнав присутність на Донбасі росіян, які "займаються вирішенням якихось питань, у тому числі військових питань".

У свою чергу Пєсков уточнив, що слова Путіна неправильно зрозуміли і він не підтверджував присутність російських військ в Україні.

"Вони це неправильно інтерпретували... Там йшла війна. Люди їхали туди воювати. Стріляли, брали участь у бойових діях. Це і є військова сфера", - заявив Пєсков.

Пєсков заявив, що мова йшла саме про добровольців, а не про російських військових фахівців.

"Хтось не має певної сфери занять, хтось використовує відпустку, хтось бере відпустку за свій рахунок. Такі люди дійсно є, вони відправляються туди. Це ті люди, які висловили в свій час свою солідарність з Донбасом, які вважали неприйнятним миритися (з тим), як збройні сили України стали знищувати населені пункти на південному сході України", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко коментуючи це висловлювання заявив, що Путін вперше підтвердив наявність на Донбасі військ Російської Федерації.