ua en ru

Пєсков прокоментував заяву Штайнмайєра про повернення Росії в G8

Пєсков прокоментував заяву Штайнмайєра про повернення Росії в G8 Фото: Дмитро Пєсков прокоментував ймовірність повернення Росії в G8

Пєсков заявив, що в Кремлі задоволені форматом G20, у якому представлена Росія

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков прокоментував заяву міністра закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр про повернення Росії в G8. Про це повідомляє РБК.

Умовою повернення РФ в G8 є суттєвий прогрес у вирішенні конфлікту на сході України і в переговорах щодо припинення вогню в Сирії.


"По українських справах прогрес не відчувається, можна висловити лише жаль у зв'язку з відсутністю прогресу з боку Києва у реалізації мінських домовленостей", - сказав Пєсков.

Зокрема, Пєсков заявив, що в Кремлі задоволені форматом G20, у якому представлена Росія.

"Що стосується проблематики "висымки" тут головним є те, що в Москві задоволені форматом "двадцятки" (G20), який дозволяє отримувати найбільш повний зріз (думок) провідних економік світу на процеси, що відбуваються, який найбільш повно представляє розстановку сил і дозволяє Росії найбільш повно розкривати свій потенціал у цьому форматі", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр виступає за повернення Росії в формат G8.