ua en ru

Пєсков визнав, що анексія Криму спричинила багато економічних труднощів Росії

Пєсков визнав, що анексія Криму спричинила багато економічних труднощів Росії Фото: Дмитро Пєсков розповів, яку ціну платить РФ за анексію АРК

За його словами, ці труднощі торкнулися всієї країни, всіх регіонів і громадян РФ

Наступні за анексією Криму Росією міжнародні події і поведінка низки країн Європи та США стали джерелом багатьох труднощів в економіці РФ. Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в інтерв'ю РБК.

За його словами, ці труднощі торкнулися всієї країни, всіх регіонів. Однак Пєсков закликав не перебільшувати ціну, яку доведеться заплатити за "приєднання" півострова всім росіянам, назвавши її "посильною".

"Очевидно, що ті події міжнародні і та поведінка низки країн на Заході, і в Європі, і в США, які слідували за анексією Криму Росією, вони привнесли з собою багато труднощів для нашої економіки. І це стосується вже не Москви, не Санкт-Петербурга, не Калінінграда, а всієї країни, всіх регіонів", - визнав Пєсков.

Він також додав: "Це ті труднощі, це та ціна, напевно, яку ми всі дійсно повинні заплатити за... Це не перемога, розумієте, те, що сталося з Кримом. Це ось той самий історичний поворот. … І за це ми платимо ціну. Чи велика ця ціна? Скажу так, вона досить посильна для Росії".

На думку речника Путіна, було б абсурдним перебільшувати розмір цієї ціни.

"Погано те, що відбувається в економічному плані. В цілому це, напевно, негативно. Але, як не дивно, у цього є і позитивні сторони. Ви добре знаєте позитивні сторони, в плані горезвісного імпортозаміщення. Яке насправді починає працювати. У плані ривка в сільському господарстві. У плані продуктивності праці. Далеко недостатньо, але пішов процес, який ми не могли зрушити за часів жирування на нафтових грошах", - наголосив Пєсков.

Нагадаємо, раніше в Кремлі вкотре висловили сподівання, що Україна визнає Крим російським.