ua en ru

Перший заступник голови ДМСУ О.Дороховський спростував обвинувачення О.Кужель у негараздах на Південній митниці

Перший заступник Державної митної служби України Олександр Дороховський категорично спростував заяву заступника очільника партії «Сильна Україна» Олександри Кужель про буцімто катастрофічну ситуацію, що склалася на Південній митниці. Про це повідомляє прес-служба ДМСУ.

«Сьогодні нам вдалося закрити схеми нелегального ввезення товару в Україну через порти Одещини. В результаті бізнес, який на таких схемах заробляв мільярди гривень прибутку, не сплачуючи жодної копійки до держбюджету, сьогодні вдається до банального психологічного тиску на митників. Ми відчуваємо, що сьогодні використовуються усі, в тому числі соціальні, важелі тиску, відбувається брудна гра на настроях дрібного бізнесу, який сам став заручником недобросовісних ділків», - підкреслив О.Дороховський.

Він наголосив, що митна служба не домовлялася, і надалі не буде домовлятися з суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності, мета яких - уникнути сплати податків до бюджету й «отримати надприбутки та рентабельність бізнесу у 500-1000%». При цьому, підкреслив О.Дороховський, навіть коментарі політиків, які стосуються роботи митників, мають бути професійними та кваліфікованими.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня О.Кужель заявила, що віце-прем'єр та лідер партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко наказав підготувати виїзне засідання в Одесі, щоб дослідити скарги імпортерів на те, що їх товари відмовляються оформлювати митники.