ua en ru

Поворозник вимагає негайного розслідування провокації на його адресу

Поворозник вимагає негайного розслідування провокації на його адресу Фото: Микола Поворозник (РБК-Україна)

Поворозник заявив, що його викликали на допит як свідка

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник спростував звинувачення у хабарництві на свою адресу, назвавши їх провокацією і вимагає негайного розслідування цього інциденту. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Розставлю усі крапки над і, щоб припинити поширення пліток, домислів і політичних спекуляцій, які зараз активно поширюються в мережах. Я працюю не перший рік, працюю чесно, і несу відповідальність як людина з досвідом, за дії і рішення, які на цій посаді приймаю. Відповідаю перед сім'єю, перед суспільством, перед тими, з ким працюю і киянами. Мені приховувати нічого, повторюю - завжди працюю чесно. Ніколи не брав хабарів, оскільки це суперечить моїм життєвим і професійним поглядам і принципам", - написав чиновник.

Він також висловив свою позицію щодо ситуації зі звинуваченнями у хабарництві.

"Хабарів не брав. Будь-яких розмов про неправомірну вигоду не вів, в тому числі з особою, про яку згадують в публікаціях. Усі заяви, що мене заарештували, спіймали на хабарі - брехня. Підозру ніхто не оголошував. Викликаний у якості свідка, на допит у п'ятницю", - зазначив Поворозник.

Поворозник вимагає від правоохоронних органів розібратися з поширенням неправдивої інформації в ЗМІ.

Поворозник вимагає негайного розслідування провокації на його адресу

"Ще раз підкреслюю: мені приховувати нема чого! Я готовий співпрацювати з правоохоронними органами та буду вимагати публічного розгляду справи! Вважаю, що ця ситуація надумана і не виключаю, що все це - політична провокація, спрямована не тільки проти мене особисто, але і проти нашої команди щоб дискредитувати нас в очах в першу чергу киян. Упевнений, в ході незалежного слідства все встане на свої місця, і моя непричетність до цієї справи буде доведена", - резюмував він.

Відзначимо, вчора ряд ЗМІ з посиланням на джерела заявили, що Поворозника нібито затримали на хабарі в 60 тисяч доларів, сам чиновник через посередника вимагав 125 тис. доларів за погодження містобудівних умов.

Нагадаємо, в грудні в КМДА проводилися обшуки у справі про зловживання службових осіб Департаменту містобудування та архітектури й інших департаментів, пов'язаних з будівництвом.