ua en ru

Перший акціонер подав в суд на Volkswagen

Перший акціонер подав в суд на Volkswagen Фото: Volkswagen

Позивач вимагає 20 тис. євро в якості компенсації збитку за понесені збитки

В земельний суд міста Брауншвейга (Німеччина) у четвер, 1 жовтня, звернувся перший акціонер Volkswagen. Про це газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомив адвокат Андреас Тильп, передає DW.

Повідомляється, що позивач вимагає 20 тис. євро в якості компенсації збитку за понесені збитки. З тих пір, як стало відомо про маніпуляції результатами екологічних тестів автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами, курс акцій концерну впав на 40%, в результаті чого вкладники втратили близько 60 євро з кожної акції.

Ця заява не буде єдиною, так як, за заявою Тильпа, постраждали всі акціонери, які придбали цінні папери автоконцерну в період з 6 червня 2008 року по 17 вересня 2015 року. На відміну від США, у Німеччині Volkswagen може не побоюватися групових позовів від мільйонів постраждалих. Однак розчаровані акціонери можуть масово вимагати компенсації завданих збитків - на основі "прецедентного" процесу, вважає юрист.

Нагадаємо, у Німеччині розпочато розслідування проти колишнього глави концерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна у зв'язку з дизельним скандалом".