ua en ru

Для першокласників не буде конкурсу для вступу у школу, - Гриневич

Для першокласників не буде конкурсу для вступу у школу, - Гриневич Фото: Лілія Гриневич (kmu.gov.ua)

За словами міністра, конкурс для першокласників мав корупційні ризики

Згідно нового закону "Про освіту" зарахування до першого класу школи відбуватиметься без конкурсу. Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нові правила зарахування до 1 класу. Коли розроблявся новий закон про освіту і розроблявся проект порядку зарахування, було усунуто несправедливі і корупційні правила зарахування до 1 класу. З педагогічної точки зору, абсолютно не припустимо піддавати конкурсу і тестуванню 6-річних дітей. Конкурс перетворюється на конкурс батьків і право дзвінка", - заявила Гриневич.

За словами міністра, конкурс для першокласників мав корупційні ризики.

"Цивілізована система вступу в 1 клас полягає в тому, що дитина у 6-річному віці повинна мати гарантоване місце у школі поряд з її місцем проживанням. Дитина має право навчатись у закладі освіти на території, де вона проживає", - додала вона.

Нагадаємо, раніше київські чиновники з Департаменту освіти і науки, молоді та спорту попередили про відповідальність за подачу фіктивних довідок при оформленні дитини в перший клас.