ua en ru

У Перській затоці зламався останній британський есмінець

У Перській затоці зламався останній британський есмінець Фото: Британія (flickr.com defenceimages)

Це останній із серії 6 есмінців флоту Британії

Есмінець HMS Diamond лото Великобританії перервав місію в Перській затоці через поломки і рухається додому. Про це повідомляє The Times.

Повідомляється, що в одному з найсучасніших бойових кораблів флоту Британії HMS Diamond вартістю в 1 млрд фунтів стерлінгів почалися проблеми з гвинтом, які неможливо виправити в море, незважаючи на зусилля матросів на борту.

Видання зазначає, що це останній із серії 6 есмінців Королівського флоту Великобританії, які почали постачати 8 років тому. Решта п'ять кораблів знаходяться в Портсмуті через планового ремонту, дефіциту матросів і проблеми з двигунами, які погано працюють в теплому кліматі.

Нагадаємо, наприкінці липня повідомлялося, що українські Військово-морські сили почали спільні з Британією, Туреччиною та Румунією військові навчання в північно-західній частині Чорного моря. Українські ВМС разом з кораблями Великобританії, Туреччини та Румунії проводять тренування типу PASSEX. У навчаннях беруть участь британський есмінець "Дункан", а також фрегати "Илдырым" (Туреччина), "Гетьман Сагайдачний" (Україна) та "Р. Фердинанд" (Румунія).