ua en ru

Період спаду активності на світовому ринку злиттів і поглинань ще не закінчився, - експерти

Незважаючи на невелике поліпшення ситуації в попередньому кварталі, тривалий період спаду активності на ринку злиттів і поглинань M&A ще не закінчився. Про це свідчать дані огляду ринку M&A, підготовленого компанією Ernst & Young.

У зв'язку з макроекономічною невизначеністю, що збереглася протягом року, активність на глобальному ринку M&A знижується, кількість завершених угод скоротилося до найнижчого рівня за період з І кварталу 2010 р. У ІІІ кварталі 2012 р. показники кількості і вартості оголошених угод в глобальному масштабі знизилися на 18% і 11%, відповідно.

За період починаючи з І кварталу 2010 р. показники завершених угод M&A в глобальному масштабі досягли абсолютного мінімуму, як за кількістю, так і за вартістю: зниження по кожному показнику склало 11% в поквартальному вирахуванні. Ще одним підтвердженням глобальної макроекономічної невизначеності, під впливом якої продовжується зниження рівня впевненості компаній, служить відношення кількості оголошених угод M&A до укладених - воно досягло мінімуму за останні 10 років. По угодам, оголошеним протягом останніх дев'яти місяців, питома вага завершених угод за той же період склала лише 60% (за кількістю) і 42% (за вартістю).

"Рівень впевненості знову знизився і ми бачимо, що інвестори менш схильні і здатні до укладання угод. Провідні корпорації концентрують зусилля на оптимізації внутрішніх операцій для стимулювання зростання, рівня прибутку і обсягів виробництва. Проблеми, що існують в Європі, не будуть вирішені за один день, проте, коли ситуація нарешті зміниться в кращу сторону, саме ці компанії опиняться в більш вигідному становищі", - зазначив керівник практики консультаційних послуг із супроводу транзакцій Ernst & Young Девід Мюррей.

Читайте також: Активність світового ринку злиттів і поглинань впала до рівня 2009 р