ua en ru

За період підключення до бази Інтерполу Держприкордонслужба зафіксувала 70 розшукуваних осіб

За період підключення до бази Інтерполу Держприкордонслужба зафіксувала 70 розшукуваних осіб Фото: Держприкордонслужба

До бази Інтерполу підключені 21 пункт пропуску

Співробітники Державної прикордонної служби України зафіксували 70 випадків спрацювання бази Інтерполу. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"На сьогодні до бази Інтерполу підключені 21 пункт пропуску на ключових напрямках. Крім того до кінця вересня планується під`єднати до бази ще 18 пунктів пропуску. Поточним результатом підключення до бази Інтерполу є виявлення 70 осіб, які розшукувалися за ті чи інші правопорушення, 18 з яких затримано", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в рамках запровадження заходів з лібералізації візового режиму з ЄС на українському кордоні більшість пунктів пропуску обладнані системами автоматичного біометричного контролю, а перевірка документів здійснюється як за українськими оперативними базами даних, так і за базами даних Інтерполу, що дозволяє значно підвищити безпекову складову.

"Минулої доби тільки у пункті пропуску "Бориспіль" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" зафіксували 4 випадки спрацювання бази Інтерпол, про що прикордонники поінформували Укрбюро Інтерполу в м. Києві. Спрацювання відбулося на двох громадян України, громадян Латвії та Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу прикордонники виявили 3 осіб з бази Інтерполу.