ua en ru

Перезавантаження відносин з РФ не буде до вирішення питань Криму та Донбасу, - Джонсон

Перезавантаження відносин з РФ не буде до вирішення питань Криму та Донбасу, - Джонсон Фото: Борис Джонсон (twitter.com/borisjohnson)

Лондон залишиться "твердим в захисті основоположних принципів" в українському питанні

Глава Міністерства закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що він не вірить у можливість перезавантаження відносин з Російською Федерацією, поки вона не припинить дестабілізувати Донбас і не вирішиться питання окупованого РФ Криму. Про це він розповів в інтерв'ю польському агентству PAP напередодні свого візиту до Росії.

"Ми всі пам'ятаємо трагічну історію з Хілларі Клінтон і її кнопкою для перезавантаження відносин з Росією. Я не вірю, що це можливо на цьому етапі. Не можна продовжувати стосунки, роблячи вигляд, що нічого не сталося", - підкреслив Джонсон.

Він зазначив, що Великобританія ніколи не уникала питання введення санкцій відносно Кремля. Крім того, міністр запевнив, що Лондон залишиться "твердим у захисті основоположних принципів" в українському питанні.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Держдепу США Хізер Нойерт заявила, що Російська Федерація продовжує підтримувати конфлікт і гуманітарну кризу на Донбасі.

Вона підкреслила, що ситуація на Донбасі не покращилася. Найерт звернула увагу на важку гуманітарну ситуацію і наростаюче насильство на сході України. За її словами, Росія є джерелом насильства на Донбасі.