ua en ru

Переворот в Луганську: СЦКК заявляють про можливе погіршення гуманітарної ситуації в регіоні

Переворот в Луганську: СЦКК заявляють про можливе погіршення гуманітарної ситуації в регіоні Фото: Донбас (flickr.com osce_smmu)

Також можливе збільшення потоку цивільного населення на територію, підконтрольну Україні

Подальша ескалація напруженості на території окремих районів Луганської области (ОРЛО) може призвести до значного погіршення гуманітарної ситуації і збільшення потоку цивільного населення на територію, підконтрольну уряду України. Про це повідомляє штаб АТО.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) заявила про стурбованість подіями, які останнім часом відбуваються на території ОРЛО. Подальша ескалація напруженості на окупованій території може призвести до значного погіршення гуманітарної ситуації, а також до ізоляції і збільшення потоку цивільного населення з території окупованої Росією на підконтрольну територію уряду України.

Так, внаслідок неготовності представників ОРЛО до відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду "Золоте" і критичного стану мостового переходу на КПВВ "Станиця Луганська" очікується можливе збільшення навантаження на КПВВ "Майорск" та інші КПВВ в ОРДО.

"Українська сторона СЦКК закликає російську сторону СЦКК і СММ ОБСЄ вжити всі можливі заходи для забезпечення вільного та своєчасного пересування цивільного населення та уникнення провокацій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в окупованому Луганську сьогодні, 22 листопада 2017 року, розстріляли машину "швидкої допомоги", є жертви.