ua en ru

Переворот в Луганську: у МінАТО назвали можливі причини

Переворот в Луганську: у МінАТО назвали можливі причини Фото: Юрій Гримчак (mtot.gov.ua)

Гримчак прокоментував переворот в Луганську

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб назвали можливі причини перевороту в Луганську. Про це розповів заступник голови відомства Юрій Гримчак в інтерв'ю на телеканалі "Прямий".

"Я вважаю, що кормова база дуже сильно зменшилася. Ви повинні розуміти, шахти затоплюються, кількість видобутого вугілля падає, заводи вивезли, порізали, і вже не так багато чого різати. Грошей з Росії йде все менше. Як говорив класик, надбудова все одно потребує грошей. І не тільки для керівництва, але і для оточуючих. У зв'язку з цим скорочується база. Треба когось з поля з'їсти. От і все", - заявив він.

Крім того, за словами Гримчака, є інформація про те, що в Луганську відбулася ротація радників з РФ.

"Непублічним було те, що десь місяць тому така інформація пройшла, що ті люди, які були радниками, помічниками, які приїжджали з Росії, там теж така ротація відбувалася своя, що ті, в яких термін закінчувався, виїхали, а нові не прибули. Або прибуло менше або менш кваліфіковані. І це як раз пояснення", - заявив він.

Також Гримчак зазначив, що переворот в Луганську стався через тиждень після телефонних переговорів президента РФ Володимира Путіна з ватажками "республік".

"Він звертається, а через тиждень людину знімають. І тому поки нічого не відомо. Невідомо, хто там буде і як. І в даному випадку я думаю, що вони статус-кво відновлять і будуть жити далі", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією російської "Нової газети", ватажок так званої "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький виїхав з окупованого Луганська на територію Російської Федерації.