ua en ru

Перестрілка в Мукачево: усі подробиці

Перестрілка в Мукачево: усі подробиці Фото: перестрілка в Мукачево (Мukachevo.net)

МВС проводить спецоперацію по затриманню банди

Перестрілка в Мукачеві сталася сьогодні вдень, 11 липня, між представниками "Правого сектора"і людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо. В результаті збройного зіткнення є поранені і загиблі.

Як повідомлялося, збройні особи, які представилися як бійці Правого Сектора, зайняли територію комплексу"Антарес" і колишнього клубу Червоний дракон, що знаходиться по вулиці Лермонтова. Їм протистояли люди з оточення народного депутата Михайла Ланьо, які, за словами бійця батальйону "Донбас" Євген Шевченко, називають себе "Запасним батальйоном ПС-Закарпаття".

Апдейт-3: среди сотрудников силовых структур погибших нет, но есть 4-300 - один из которых тяжёлый (угроза ампутации рук...

Posted by Евгений Шевченко on 11 Июль 2015 г.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook написав про те, що в Мукачеві проводиться спецоперація по блокування, роззброєння та затриманню банди, а бандитам запропоновано здатися.

В Закарпатській області триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка в суботу здійснила напад...

Posted by Арсен Аваков on 11 Июль 2015 г.

В результаті перестрілки в Мукачево є загиблі

Як стало відомо, в результаті стрілянини в Мукачево загинули два представника Правого сектора. Також, згідно з даними Мukachevo.net, поранено 8 чоловік, один з них перебуває у вкрай важкому стані з пораненням голови. П'ятеро спецназівців і один водій отримали вогнепальні поранення. Також медики повідомили про те, що в ході перестрілки в Мукачево використовувалося і важку зброю типу гранатомета.

Перестрілка в Мукачево: усі подробиці

Фото: озброєні бійці Правого сектору заблокували комплекс "Антарес" у Мукачеві

Перестрілка в Мукачево: усі подробиці

Фото: перестрілка між представниками "Правого сектора"і людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо

Перестрілка в Мукачево: усі подробиці

Фото: в результаті збройного зіткнення є поранені і загиблі

Пізніше, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк написав у своєму Facebook, що в результаті стрілянини в Мукачево загинули троє нападників, а чотири міліціонери отримали поранення. Також, за його словами, озброєні злочинці прорвалися з оточення МВС і відійшли в лісопосадку.

"На жаль, у нас чотири поранених міліціонерів, четверо поранених цивільних і два знищених міліцейські автомобілі. За оперативною інформацією вбиті троє бандитів, п'ятеро з них поранені. Решта, забравши з собою трупи і поранених, зникли в лісопосадці. Триває спецоперація по знешкодженню цієї озброєної банди. Вони заблоковані і їм наказано здатися", - повідомив Шкіряк.

Оновлено. Те що відбулося в Мукачево - відвертий бандитизм! При чому, з обох сторін. Ланьо - негідник і бандит, котрий м...

Posted by Зорян Шкиряк on 11 Июль 2015 г.


Реакція влади

У свою чергу на події відреагував і Петро Порошенко, він доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбил...

Posted by Святослав Цеголко on 11 Июль 2015 г.

Варто також відзначити, що перестрілка в Мукачево кваліфікована як теракт.
"За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області в ЕРДР внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 258 КК України - терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, які призвели до загибелі людини та ст. 255 КК України - створення злочинної організації", - йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.