ua en ru

Строковик російської армії, який перейшов на бік України, підтвердив, що РФ переправляє через кордон кадрових військових, - СБУ

Строковик російської армії, який перейшов на бік України, підтвердив, що Росія переправляє через кордон кадрових військових.

Строковик російської армії, який перейшов на бік України, підтвердив, що Росія переправляє через кордон кадрових військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Військовослужбовець строкової служби Збройних сил РФ Андрій Балабанов засвідчив, що російська сторона направляє на територію Донецької і Луганської областей кадрових військових фахівців, озброєння та броньовану військову техніку. За його словами, він залишив місце служби в знак протесту проти агресії Росії щодо сусідньої держави. Російський солдат дістався в Україну в липні ц.р. з наміром просити політичного притулку", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, колишній рядовий російської армії розповів, що його військова частина була перекинута в Ростовську область поблизу кордону з Україною у травні. Кожен день командири переконували армійців, що їх готують до захисту російськомовних громадян в Україні.

"Частина постійно доукомплектовывалась професійними військовими з числа спецназівців ГРУ РФ і вихідцями з Північного Кавказу, які нелегально переправлялися на Схід України. На українську територію для підтримки терористів переходила військова техніка броньована з підготовленими російськими бойовими екіпажами", - йдеться в повідомленні.

"Я прийняв рішення не брати участь у братовбивчій війні і перейшов на бік України. Це мій протест проти політики керівництва Росії", - пояснює Балабанов.

В СБУ додали, що це вже не перший випадок переходу російських військових на бік України. Раніше своє бажання служити на стороні українських військ в зоні АТО висловив офіцер ФСБ РФ Ілля Богданов.