ua en ru

Переселенці з Донбасу зможуть голосувати без довідки про необхідність зміни місця проживання

Переселенці з Донбасу зможуть голосувати без довідки про необхідність зміни місця проживання Фото: будівля ЦВК (УНІАН)

ЦВК спростила порядок тимчасової зміни місця голосування без зміни його виборчої адреси

Центральна виборча комісія (ЦВК) спростила порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси на виборах 2019. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Повідомляється, що з метою забезпечення реалізації і захисту виборчих прав громадян України, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях, комісія внесла зміни в порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси. Зокрема, згідно зі змінами, виборці можуть не докладати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Також ЦВК внесла зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі, до переліку закордонних виборчих дільниць та перелік одномандатних виборчих округів, утворених на постійній основі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у рішенні Верховного Суду говорилося, що реєстрація місця проживання переселенця є тимчасовою і не є підставою для участі у голосуванні на місцевих виборах.

Останні події з виборів в Україні від інформагентства РБК Україна.