ua en ru

Переправу через Дунай, яка з'єднає Україну та Румунію, можуть добудувати в 2019 році, - посол

Переправу через Дунай, яка з'єднає Україну та Румунію, можуть добудувати в 2019 році, - посол Фото: будівництво переправи (facebook.com/oleksandr.bankov)

Переправа відкриє практичні можливості для розвитку двосторонніх відносин між Україною та Румунією

Переправу через Дунай, яка з'єднає Україну та Румунію, можуть добудувати в 2019 році. Про це у Facebook повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Румунії Олександр Баньков.

Як повідомив посол, він сьогодні, 21 серпня, відвідав будівництво паромної переправи та міжнародного пункту пропуску "Ісакча-Орловка", який, як планується, поєднає Одеський регіон з повітом Тульча (Румунія).

Зазначається, що переправа відкриє практичні можливості для подальшого розвитку двосторонніх відносин між Україною та Румунією.

"З прогнозами треба бути обережними, але оптимістичні очікування вказують на завершення будівництва вже на початку наступного року", - написав він.

В рамках робочої поїздки до повіту Тульча 21.08.2018 відвідав будівництво паромної переправи та міжнародного пункту...

Опубліковано Oleksandr Bankov Вівторок, 21 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 4 квітня уряд Румунії схвалив рішення про відкриття міжнародного пункту перетину кордону між Румунією і Україною для пасажирських і вантажних перевезень на майбутній поромній переправі через Дунай Орловка-Ісакча. Як зазначалося, будівництво на українському березі стартувало восени 2015 року.