ua en ru

На кордоні України з Румунією запустять поромну переправу через Дунай

На кордоні України з Румунією запустять поромну переправу через Дунай Фото: будівництво переправи через Дунай в Одеській області (cfts.org.ua)

Між країнами запрацює пункт перетину кордону для пасажирських і вантажних перевезень

Уряд Румунії схвалив рішення про відкриття міжнародного пункту перетину кордону між Румунією і Україною для пасажирських і вантажних перевезень на майбутній поромній переправі через Дунай Орловка-Ісакча. Про це повідомляє ЦТС.

Зазначено, що вказане рішення офіційного Бухареста також передбачає відкриття прикордонного митного бюро Ісакча (Румунія).

Наголошується, що з українського боку переправа будується біля села Орловка Ренійського району (Одеська область). Раніше заступник гендиректора ТОВ "Поромний комплекс "Орловка" неодноразово заявляв, що зволікання з будівництвом було обумовлене ​​відставанням в оформленні та погодженні необхідних документів з румунської сторони.

Будівництво на українському березі стартувало восени 2015 року. Перед цим Одеська облдержадміністрація передала ТОВ "Поромний комплекс "Орловка" в оренду строком на 49 років дві земельні ділянки в Ренійському районі.

Передбачається, що на переправі будуть працювати чотири пороми з осадкою 1,5 метра. Відстань між українським і румунським берегами на переправі складе не більше 900 метрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Румунія буде вчити своїх дітей української мови.