ua en ru

Перенесення набуття чинності економічної частини УА України з ЄС сприятиме деескалації, - Фюле

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає позитивними домовленості між ЄС, Україною і Росією про перенесення на рік реалізації положень про зону вільної торгівлі угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає позитивними домовленості між ЄС, Україною і Росією про перенесення на рік реалізації положень про зону вільної торгівлі угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це він заявив сьогодні, виступаючи в Європейському парламенті у Страсбурзі, під час дебатів з приводу ратифікації угоди про асоціацію і щодо ситуації в Україні, повідомляє "ЄС-плюс".

"Це - хороша новина для деескалації та має потенціал стати проривом у триваючій кризі", - сказав Фюле.

Він також висловив переконання, що реалізація угод, досягнутих Росією і Україною в Мінську, є ключем до успіху у врегулюванні кризи.

"Ми повинні навчитися з попереднього досвіду, з провалених спроб в Женеві та Берліні", - сказав комісар.

При цьому, він зазначив, що нинішня ситуація в Україні залишається складною, в тому числі в зв'язку з тим, що тривають обстріли, а значна частина кордонів не контролюється українськими прикордонниками.

Нагадаємо, в п'ятницю, 12 вересня 2014 р. в Брюсселі представники ЄС, України та Росії домовилися відкласти тимчасове застосування економічної частини угоди про асоціацію України і ЄС до кінця 2015 р.