ua en ru

У Перемишль з Любліна виїхав український консул, - дипломат

У Перемишль з Любліна виїхав український консул, - дипломат Фото: поїзд "Інтерсіті" з Саакашвілі (Markian Lubkivskyi facebook.com)

Консул з Любліна відправився в Перемишль, щоб допомогти українцям, заявив дипломат Маркіян Лубківський

У зв'язку із затримкою в Перемишлі поїзда "Інтерсіті" туди виїхав український консул. Про це повідомив з місця подій український дипломат Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу NewsOne.

На цьому поїзді екс-президент Грузії, колишній голова Одеської області Михайло Саакашвілі мав намір приїхати в Україну.

"З цього приводу я розмовляв тільки що з послом України в Польщі Андрієм Дещицею і звернувся до нього з вимогою відправити до громадян, які перебувають зараз в заручниках "Укрзалізниці", українського консула. І він мені повідомив, що український консул з Любліна відправився вже в Перемишль, щоб надати допомогу громадянам України", - сказав Лубківський.

Нагадаємо, сьогодні екс-президент Грузії заявив, що збирається перетнути український кордон на поїзді, а не через пропускний пункт "Краковець", як він говорив напередодні.

Незабаром співробітниця поїзда "Перемишль - Київ" повідомила, що поїзд, на якому Саакашвілі збирався перетнути український кордон, не поїде, поки політик буде там знаходитися.