ua en ru

Перемир’я у Сирії не поширюється на курдські загони

Перемир’я у Сирії не поширюється на курдські загони Фото: курдські партії Сирії вважають наближеними до терористів

Опівночі 30 грудня у Сирії розпочалося перемир’я

Погоджене припинення усіх бойових дій у Сирії, яке розпочалося опівночі 30 грудня, не стосується курдських "Загонів народної самооборони" та терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це в четвер, 29 грудня, заявив у Анкарі речник об'єднання "Вільна сирійська армія" Осама Абу Саїд. Про це повідомляє DW.

Він також додав, що сирійська курдська партія "Демократичний союз", чиїм збройним крилом вважаються "Загони самооборони", не братиме участі в ініційованих Росією та Туреччиною переговорах у Казахстані щодо врегулювання в Сирії.

"Вільна сирійська армія" вітає досягнення домовленостей щодо припинення вогню та дотримуватиметься їх", - наголосив Абу Саїд.

Раніше російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив про приєднання до перемир'я семи провідних груп поміркованої опозиції, серед яких не було зазначено "Вільної сирійської армії".

Передбачалося, що перемир'я не поширюватиметься на ІДІЛ та угруповання "Джебхат Фатх аш-Шам", яке пов'язують з "Аль-Каїдою", а також наближені до них групи.

Зазначимо, партія "Загони народної самооборони" наближена до забороненої Робітничої партії Курдистану, яку в Євросоюзі, США та Туреччині вважають терористичною організацією.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив про підписання документів щодо припинення вогню в Сирії і готовність розпочати мирні переговори.