ua en ru

Перехід на систему ProZorro приніс 16% економії за 3 місяці, - Нефьодов

Перехід на систему ProZorro приніс 16% економії за 3 місяці, - Нефьодов Фото: електронна система закупівель ProZorro

За перші три місяці після переходу на ProZorro було оголошено майже 61 тис. процедур

Перехід на електронну систему закупівель ProZorro приніс 16% економії коштів за перші 3 місяці роботи. Про це сьогодні під час прес-брифінгу "Повний перехід на ProZorro з 1 серпня: стан підготовки і перспективи" заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми бачимо, що по завершених процедурах він (відсоток економії - ред.) - майже 16%", - заявив Нефьодов, зазначивши, що перші три місяці роботи системи пройшли абсолютно успішно.


"За цей час було оголошено майже 61 тисячу процедур, мається на увазі, процедур вже згідно з законом. Тобто фактично обсяг кількості процедур у системі подвоївся", - повідомив Нефьодов.

За його словами, з квітня з'явилися також нові типи закупівель, яких не було у пілотному проекті, зокрема переговорна процедура та відкритий тендер.

Але врешті ви бачите, що допорогові закупівлі - це те, що було, умовно кажучи, під водою те, що до запуску ProZorro взагалі ніяк не те, що не моніторилося, навіть статистики по ньому ніякої не було", - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін має намір заохочувати облавтодори за оперативний перехід на систему закупівель ProZorro.